top of page

Kemerlerinizi Bağlayın-Zorlu Bir Üç Ayın İçine Giriyoruz: Ekim 2021

Güncelleme tarihi: 30 Eki 2021

Gökyüzünde bu aya kadar Merkür dahil tam 6 gezegen geri hareketine devam ediyordu. Bu ay, ay sonlarına doğru sırasıyla; Plüton, Satürn, Jüpiter, Merkür geri hareketten ileri hareketine dönecek. İki zaman yöneticisi olan Satürn ve Jüpiter’in retrodan önce durağan harekete geçip sonra ileri harekete dönmesi ile pek çok durağan, aksayan ve bekleyen işlerimiz de, yayından fırlayan bir ok gibi hızlanacak. Ancak bu süreçte temkinli olmak, fevri karar vermemek önemli.


Bu ayki yeniay ve dolunaylar da sert etkili. Koç-Terazi burcu hattı üzerinde olacağı için ve ayın 20’sine kadar Terazi burcundaki Merkür retrosu devam edeceği için içimizdeki ve ilişkilerimizdeki sen-ben kavgalarıyla yoğun bir ay olacak. Stratejik zekanın baskılanıp beklenmedik krizlerin ve tartışmaların meydana gelebileceği bu ay, sakin, uzlaşmacı ve dengede kalmak önemli.


19 Kasım’daki Ay tutulmasının etkileri yaklaşık 19 Ekim’den itibaren ortaya çıkacaktır. Maddi anlamda bütçe kontrolünü iyi yapmalı, bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirip Covid-19’a karşı Maske-Mesafe ve Hijyen kurallarını ihmal etmemeli, tarımda kıtlık olaylarına karşı ve doğada Uranüsyen ani değişimlere karşı tedbirli olmalıyız.




Merkür: Geçtiğimiz ay ufuktan fazla yükselmemiş olan gezegen bu ayın ilk haftasından sonra gökyüzünde Güneş’in batısına geçmeye başlıyor. Ayın ortalarından itibaren gün doğumundan önce doğudan yükselecek ve parlaklığı fazla olmasa da ay sonuna kadar gözlenebilir olacak.

Venüs: Ufuktan fazla yükselmese de parlaklığı ile gün batımından sonra batı ufkunun en göze çarpan gökcismi olacak ve ay boyunca gözlenebilecek. Ayın 9’unda hilal evresindeki Ay ile güzel bir yakınlaşması olacak.

Mars: Gökyüzünde Güneş’e yakın olan gezegen ayın ortasına doğru Güneş’in batısına geçmeye başlıyor. Gezegenin Güneş’ten yeterince büyük ayrılığa ulaşıp doğu ufkunda tekrar gözlenebilir olması için gelecek ayı beklemek gerekiyor.

Jüpiter: Etkileyici parlaklığıyla gün batımında gökyüzünün güneybatı bölgesinde yükselecek ve gece yarısından bir saat sonrasına kadar gökyüzünde kalacak. 15 Ekim’de Ay ile yakın görülecek. Teleskoplu gözlemciler, bir süredir Dünya’ya normalden daha yakın bir konumda bulunan gezegeni ayrıntılı görmek isteyeceklerdir.

Satürn: Gezegen gün batımında güney-doğuda ve ufuktan fazla yükselemiyor. Ayın ortasına dek gece yarısından bir saat sonrasına kadar gözlenecek olan gezegenin gözlem süresi kısalmaya devam ediyor. 14 Ekim’de Jüpiter ve Ay ile yakın görünecek ve Ekimin son haftasına girildiğinde gece yarısında batacak.


Ekim Ayı Boyunca Gerçekleşecek Önemli Gök Olayları


1 Ekim: 13 Eylül'den beri devam eden ve 9 Ekim'e kadar devam edecek olan Merkür-Plüton karesi bugün keskinleşiyor. Takıntılı, şüpheci düşünceler aktifleşebilir, ikili ilişkiler, ortaklıklar, sözleşmeli her türlü ilişki ve evliliklerde güç savaşları yaşanabilir, olayların iç yüzünü öğrenmek için aşırı çaba harcayabiliriz. Merkür'ün de retro olması sebebiyle, adalet, eşitlik ve sevgi temalarıyla ilgili fevri karar vermemek, retro bitiminde harekete geçmek önemli. Bu dönem haklıyken haksız duruma düşebiliriz.

2 Ekim: Plüton-Venüs 60’lığı ile sevgi, değer yargısı gibi konularda değişime açık olacağımız bir gün. Merkür’ün Terazi burcundaki geri hareketi devam ederken, geçmişteki sevgi anlayışımızı da şifalandırmak için bu enerjiyi kullanabiliriz. Unutmayın ki, Plüton dönüştürürken, önce yakıp, kül edip, sonra dönüştürür. Ancak bu enerjiyi dengeli kullanmak önemli. Gökyüzünde Ay-Jüpiter karşıtlığı da olacağı için, duygularımız, egomuz, sen-ben kavgamız artacaktır. Duygusal açlıktan uzak durmakta fayda var.

3 Ekim: Güneş-Şiron karşıtlığı ile Şiron yarası dediğimiz, içsel acılarınız, geçmeyen travmalarınız ve psikolojik yaralarınız su yüzüne çıkabilir, denge, uyum ve sevgi ile acısını azaltma yoluna gidebilirsiniz. Bugün ıhlamur çayı içmeyi ihmal etmeyin.

4 Ekim: 12 Eylül’den beri devam eden ve 10 Ekim’e kadar etkisi devam edecek olan Merkür ile Jüpiter arasında üçgen açı bugün keskinleşiyor. Her ikisinin de retro halinde olması sebebiyle etkisini çok da hissetmesek de, olumlu düşünceler, parlak fikirler ortaya çıkabilir. Harekete geçmek için retro bitimlerini; 20 Ekim’den sonrasını beklemek önemli.

5 Ekim: Plüton, saat 21.29’da retrodan çıkıyor. 2 gün S konumunda olacak. Bu 2 gün boyunca enerji dengesiz olacağı için özellikle otorite konumundaki kişilerle etkileşimde bulunurken takıntı ve öfke kontrolünü bırakmamamız önemli. 27 Nisan’dan bu yana bastırmış olduğunuz hangi duygunuz varsa, onla yüzleşme sürecine girmiş, tamamlanması gereken yarım kalan işleriniz önünüze serilmiştir. Şimdi bu süreçte sorumluluk ve öz disiplinle, yapmanız gereken görevlerinizle yoğun bir döneme adım atmış olacaksınız.

6 Ekim: Terazi burcunda yeniay meydana gelecek. Detaylar için takipte kalın!

Bugün aynı zamanda, 2 Ekim’de başlayan ve 9 Ekim’e kadar etkisi devam edecek olan Uranüs-Mars 150’liği keskinleşiyor. Özellikle üst yönetim, otorite figürleri ile tartışmamaya, fevri olmamaya, öfkemizi kontrol etmeye çalışalım. Acil olmadıkça seyahate çıkmamalı, ani gelişen kazalara, ayak bileği sakatlanmalarına, bel ve böbrek sorunlarına dikkat etmeliyiz.

7 Ekim: Hygiea asteroidi Başak burcundan Terazi burcuna geçiyor ve 26 Aralık’a kadar Terazi burcunda hareket edecek. Böbrekler ve boşaltım sistemleri ile ilgili sağlık konularında bizi sınayabilir, haritanızda uygun yerleşim ve açılarında bu sorunlarınızı çözmenizde yardımcı olabilir.

Bugün Venüs Akrep burcundan Yay burcuna geçiyor ve 5 Kasım'a kadar Yay burcunda kalacak. Meraklı, iyimser, maceraya ve öğrenmeye açık, eğlenceli bir sevgi anlayışına bürünüyoruz. Bu dönem hem sevgi anlayışımız hem de maddi konularda abartı, aşırılık ve ön yargılardan uzak durmakta fayda var.

Sabah 6 sularında Ay-Spica kavuşumu meydana geldi. Jüpiter’le üçgen açı meydana getirerek şanslı, başarılı bir gün bize vaat ederken, Neptün 150’liği ve devam eden Merkür retrosu ile verilen kararların sorgulanabileceğini de bize gösteriyor. Kandırılmamaya, aldatılmamaya dikkat edin.

Spica’yı simgeleyen mavi renkli bir aksesuar takmayı ihmal etmeyin.

8 Ekim: Ay, Dünya’ya en yakın konumunda (363.400 km) olacak.

Bugün Mars, Güneş ile kavuşum halinde olacak ve 2 yıllık döngüyü başlatacak. Harekete geçmek, başlamak istediğimiz bir konuyu başlatmak; kısaca girişimlerimiz ve atılımlarımız için güçlü bir enerji söz konusu olacak.

Mars döngüsü, Mars’ın 15 derece Terazi burcunda Güneş’le birlikte kavuşması ile 2 yıllık gündem maddelerini de belirlemiş olacak. Terazi burcunda bu kavuşumun gerçekleşmesinden dolayı, özellikle eşitlik, adalet, hukuk, diplomasi, ikili ilişkiler, ortaklıklar, evlilikler, sözleşmeli her türlü ilişki için geçerli olacak krizler, tartışmalar kısaca Marsiyen konular gündemde olacak. Siderik döngü dediğimiz Mars-Güneş kavuşumunun etkisi 18 Kasım 2023’e kadar; bir sonraki kavuşmaya kadar devam edecek. Merkür’ün Retro ve 2 orb ile kavuşum olması sebebiyle, özellikle bu dönemki gündem maddeleri, 30 Ekim 2022’de başlayacak olan Mars İkizler retrosunda önümüze serilecektir.

9 Ekim: Ay ve Venüs gün batımından sonra batıda yakın görünümde olacak.

Ay ve Venüs gün batımından sonra batıda yakın görünümde olacak. Hem astrofotoğrafçıları için elverişli bir gökyüzü olacak, hem de eğlenceli bir ruh hali içerisinde olabiliriz.

Merkür- Güneş kavuşumu saat 19.07’de gerçekleşecek. Seginus sabit yıldızı üzerinde olacak olan bu kavuşum ile özellikle daha önceden devam eden bir dava süreciniz varsa, hukuk sorunları çözüme ulaşabilir. Ancak Merkür’ün geri harekette olması sebebiyle, bu dönem kişisel kavgaya ya da hukuksal süreçlere girdiyseniz, kendi arkadaşlarınızla bile mahkemelik olabilme ihtimaliniz söz konusu.

10 Ekim: Satürn durağan “S” pozisyonunda olacak. 2 gün boyunca zamanın sanki geçmediğini hissedebiliriz. Yoğun bir enerji söz konusu olacak. Göz yaralanmalarına karşı dikkatli olalım. Hukuksal sorunlar, en yakınlarımızla bile davalık olma durumları, ikili ilişkiler, ortaklıklar ve evliliklerde bu 2 gün boyunca gergin bir enerji söz konusu olacak. 2 gün sonra ileri harekete geçtiğinde, aksayan işlerinizi düzenleyebilmek, sorumluluklarınızı planlayabilmek için uygun zamanlar başlamış olacak. Merkür retrosu bitiminde uygulamaya başlayabilirsiniz.

Merkür’ün Mars ile de kavuşuyor olması sizi düşüncelerinizi harekete geçirmeye sevk edecektir. Dikkatli olmakta fayda var.

12 Ekim: Bugün 26 Mayıs 2021'deki 5 derece Yay burcundaki Tam Ay Tutulmasının indifikatör gezegeni Venüs oldu; Venüs 5 derece Yay'a geldi.

26 Mayıs 2021 zamanlarını hatırlayın. O zamanki krizleriniz, gündem maddeleriniz neler ise, bugün ve yarın o konular hızlandıracak, çözüme ulaşacaktır.

14 Ekim: Ay ve Satürn birbirine yakın görünümde olacak. Saat 11.54’te meydana gelecek kavuşum ile disiplinli, iş odaklı, sorumluluklarımızı yapacağımız bir gün bizi bekliyor olacak. Ancak duygularımızı ifade edebilmemiz önemli. Duygusal anlamda baskılanmış ve kısıtlanmış hissedebiliriz. Uranüs karesi ile de duygularımızı saplantıya varan özgürleşme ihtiyacına karşı dürtülerimizi kontrol altına almalıyız.

15 Ekim: Ay ve Jüpiter birbirine yakın görünümde olacak. Saat 15.29’da meydana gelecek kavuşum ile özellikle kadınların, erkekler tarafından destekleneceği, yardım alacağı şanslı bir gün olacak. Küçük komplimanlara hazırlıklı olun.

6 Ekim’de başlayan ve 23 Ekim’e kadar etkisi devam edecek olan Güneş-Jüpiter üçgeni bugün keskinleşiyor. Özellikle Kova ve Terazi burçları bu dönem yapmak istediğiniz konularla ilgili fırsatları değerlendirmenizi öneririm. Şanslı, olumlu bir etki söz konusu, sadece seçim yapmanız gerektirecek durum varsa, Neptün 150’lik kriz açısı sizi zorlar ve aldanmanıza sebep olabilir. Sosyal çevreniz ve arkadaşlarınızdan birden fazla fikir almanız seçimlerinizi kolaylaştırabilir.

16 Ekim: Bugün saat 10.50’de Ay-Fomalhaut Sabit Yıldızı kavuşumu olacak. Dilekler, dualar ve meditasyonlar için güzel zamanlar. Gizli düşmanlarınız varsa, ortaya çıkabilir.

Bugün aynı zamanda Güneş, Spica sabit yıldızı ile kavuşumda olacak. Ün, şan, tanınırlık yıldızı Spica ile işlerinizde başarıya ulaşabilirsiniz. Başarmak istediğiniz konuları planlayarak 20 Ekim’den sonra uygulamaya geçebilirsiniz.

Venüs, Şiron (Chiron) ile üçgen açı yapacak. Sevgi, değer ve maddi konularda şifalanmalar söz konusu olabilir. Özellikle eğlence, seyahat, eğitim konularındaki harcamalarınız size iyi gelirken, aşırıya kaçmamaya özen göstermelisiniz.

17 Ekim: Jüpiter durağan “S” pozisyonunda olacak. 2 gün boyunca zamanın sanki geçmediğini hissedebiliriz. Ay Achernar Sabit Yıldızı etkisinde güne başladı. Yağmurları ve seyahatleri arttırırken; gelişiminiz için ne gerekirse onu yapar. Bu dönem yetim ve hastalara yardım etmek, nefs ve kibre karşı bilinçli olmak önemli. Jüpiter'in Kova burcundaki seyri ile özgürleşme, hümanist akımlar ile sosyal çevre ve teknolojik gelişimler hızlanacak.

Merkür saat 18.16’dan sonra durağan “S” pozisyonunda olacak 2 gün boyunca. Dolayısıyla enerji aşırı yoğun ve dengesiz olacak. Atılımlarımız için 2 gün daha beklemekte fayda var.

Etkisi 8 Ekim’de başlayan ve 26 Ekim’e kadar etkisi devam edecek olan Güneş-Plüton karesi bugün keskinleşiyor. Özellikle sanat camiasında, sözleşmeli ikili ilişkilerde, ortaklıklarda ve evliliklerde güç savaşları, otorite figürleri ile sorunlar görülebilir. Bu dönem manipülasyonlara, tutkulu ve takıntılı olaylara maruz kalabilir, kendimiz bu durumlar içerisine girebiliriz.

19 Ekim: 7 Ekim’de başlayan ve 30 Ekim’e kadar etkisi devam edecek olan Mars ile Jüpiter arasındaki üçgen açısı bugün keskinleşiyor. Kendimizi enerjik hissedebiliriz. Eyleme geçmekte şans bizden yana olacak ve bu dönem hayata geçirdiğimiz işler olumlu bir şekilde büyüyebilir.

20 Ekim: Koç burcunda dolunay meydana gelecek. Detaylar için takipte kalın!

21 Ekim: Mars Spica sabit yıldızı ile kavuşumda olacak. Özellikle sanat ile ilgili yatırım ve girişimler için oldukça iyi ve şanslı bir gün.

22 Ekim: 10 Ekim’de başlayan ve 1 Kasım akşamına kadar etkisi devam edecek olan Mars ile Plüton arasındaki kare açı bugün keskinleşiyor. Yıkıcı, dönüştürücü ve zorlayıcı bu açı ile özellikle iyi niyetten kaynaklanan zorbalıklara maruz kalabiliriz. Saplantılı, takıntılı, güç delisi insanlardan bu dönem uzak durmakta fayda var.

23 Ekim: Güneş Akrep burcuna geçiyor! Doğum gününüz kutlu olsun derin, sezgisel, tutkulu ve güçlü Akrep’ler.

24 Ekim: Ay, Dünya’ya en uzak konumunda (405.600 km) olacak. Merkür’le de üçgen açı yapacak. Duygu ve düşüncelerimizi rahat ifade edeceğimiz bugün, özellikle Merkür retrosu öncesi beklediğimiz haberler gelebilir.

25 Ekim: Merkür en büyük batı uzanımında (18 derece) olacak.

Uranüs ile yaptığı 150'lik kriz açısı ve Şiron ile karşıtlığı devam ettiği için, iletişim krizlerine karşı tedbirli olmakta fayda var.

Bugün saat 17.54’te Ay Betelgeuse sabit yıldızı kavuşumunda olacak. Bu iki saat dua ederek, meditasyon yaparak ve dilek dileyerek geçirebiliriz. Fatma Ana’nın yardım elini üzerimizde hissedebiliriz.

26 Ekim: Bugün sabah erken saatlerde Ay-Sirius Sabit Yıldızı kavuşumu gerçekleşti. Bugünü iyi gözlemleyin; 1 aylık gündem konularınız onlar olacaktır.

19 Ekim’de başlayan ve 3 Kasım’a kadar etkisi devam edecek olan Venüs ile Neptün arasındaki kare açı bugün keskinleşecek. İlişkilerde yanlış anlaşılmalar, aldanma ve aldatılmalar, gizli ilişkiler gündeme gelebilir. Gerçekçi olmayan beklentilere sığınma, duygusal açlık, bağımlılıklar artabilir. Maddi konularda harcamaları dikkat etmek, online alışverişlerde sanal kart gibi güvenli yollarla alışveriş yapmak önemli.

27 Ekim: 19 Ekim’de başlayan ve 3 Kasım’a kadar etkisi devam edecek olan Venüs ile Neptün arasındaki kare açı bugün keskinleşecek. İlişkilerde yanlış anlaşılmalar, aldanma ve aldatılmalar, gizli ilişkiler gündeme gelebilir. Gerçekçi olmayan beklentilere sığınma, duygusal açlık, bağımlılıklar artabilir. Maddi konularda harcamaları dikkat etmek, online alışverişlerde sanal kart gibi güvenli yollarla alışveriş yapmak önemli.

29 Ekim: Dün gece saat 22.27'de Venüs ile Jüpiter arasında sekstil açı dediğimiz olumlu bir açı keskinleşti. Etkisi dün başlayıp 2 gün daha devam edecek olan Juno kavuşumlu Venüs- Jüpiter arasındaki olumlu bu etki ile karmik ilişkiler başlayabilir, keyifli ve cömert zamanlar geçirebilir, eşinizle şanslı ve güzel bir dönem geçirebilir, maddi anlamda kazançlı bir dönem sizi bekleyebilir. Bu olumlu etkiden en çok özellikle Kova ve Terazi burçları etkilenecek.

Ancak Venüs'ün Neptün ile yaptığı kare açı da etkili olacağı için, özellikle Yay, Balık ve İkizler burçlarının son 10 günlerinde doğanlar kandırılma, aldatılma, duygusal hayal kırıklıkları yaşayabilir.

30 Ekim: Venüs en büyük doğu uzanımında (47 derece) olacak

Mars Terazi burcundan, Akrep burcuna geçiyor ve 13 Aralık’a kadar Akrep burcunda hareket edecek. Yöneticisi olan Akrep burcunda Mars, stratejik, sağlam, derin ve güçlüdür. Bu tarz mücadelelere girebiliriz. Güç ancak kontrollü olduğunda etkilidir, unutmamamız gerekir.


Kaynak:

Tübitak 2021 Gök Olayları Yıllığı

Oğuzhan Ceyhan ile Zümrüd-ü Anka Yoldaşlığı Ders Notları

Astroloji Dersleri-B.İlhan

Kova Çağı-D.Demir


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page