top of page

Gökyüzünde Mayıs Ayında Neler Olacak?

Hermes der ki; "Gökyüzünde ne varsa, yeryüzünde de o vardır"...



Bu ay gökyüzünde olanlar;



Merkür: Ayın ortalarından sonra Güneş’in doğusuna geçmeye başlayacak. Ayın son haftasından itibaren akşamları günbatımından hemen sonra temiz bir gökyüzünde batı ufkunda parlak Venüs’ün yakınlarında kısa süreliğine gözlemlenebilecek.


Venüs: Yine muhteşem parlaklığı ile günbatımından sonra batı bölgesinin tek gezegeni olan Venüs’ün gökyüzündeki konumu yavaş yavaş Güneş’e yaklaşmaya başlayacak ve ay sonuna doğru gözlenmesi oldukça zorlaşacak. Çünkü Venüs retro yani geri hareketine başlayacak. Ve 23 Haziran’a kadar geri harekette olacak. Bu süreçte Venüsyen konularda durulma, sıkıntılar söz konusu olacak.


Mars: Gündoğumundan yaklaşık 3 saat önce doğudan yükselecek gezegenin parlaklığı fazla olmasa da ya boyunca sabaha kadar gökyüzünde kalacak. Doğu’da Satürn ile Jüpiter ona eşlik edecek ve ayın 15’inde Ay ile güzel bir yakınlaşması olacak. Ancak gökyüzünün bu konumunda, her an kızmaya hazır, oldukça ters hissedebiliriz. Bundan dolayı tartışmalar, eleştiriler tehlikeli bır boyuta varabilir. Sakinliğimizi koruyarak, planlı ve iyice düşünerek hareket etmeliyiz.


Jüpiter: Ayın başında geze yarısından 1 saat sonra yakınındaki Satürn ile birlikte doğudan yükselecek. Gündoğumuna kadar parlak bir şekilde gözlemlenebilecek ve ayın sonlarına doğru gece yarısında doğmaya başlayacak. Ayın 13’ünde Ay ve Satürn ile güzel bir üçlü olacaklar.


Satürn: Ayın ilk günlerinde gece yarısından yaklaşık 1 saat sonra doğudan parlak Jüpiter ile yükselecek olan Satürn, gündoğumuna kadar gökyüzünde kalacak. Günler ilerledikçe batıya doğru hareketini sürdürecek, ayın son haftasında artık gece yarısından doğmaya başlayacak.


Bu Ayki Önemli Gök Olayları Nelerdir?


6 Mayıs Çarşamba günü, Ay Dünya’ya en yakın konumunda (359.655 km) Ay Balık Burcu’nda olacağı o gün, duygu yoğunlumuzun artacağı, içsel önsezilerle hareket edeceğimiz bir gün olacak. Aynı zamanda Deneb Adige sabit yıldızından geçecek olan Ay, akılcı, yaratıcı ve özgün çalışmaları ortaya koyabileceğimiz bir gün. Ancak Satürn ile kare açısı olduğundan, sorumluluklarımız artarak bu etkileri yaşamak söz konusu.


12 Mayıs Salı günü, Satürn retrosu başlayacak, 27 Eylül’e kadar devam edecek. Bu ay Kova Burcu’nda geri hareketine başlayacak Satürn, özellikle internet bankacılığı, sanal dolandırıcılık gibi konular ve bu konulardaki sorumluluklarda zorlanmalar gündeme gelebilir.


13 Mayıs Çarşamba günü, Satürn, Jüpiter, Plüton ve Ay birbirlerine yakın konumlarda. Son yüzyılda bir ilk olan Satürn-Jüpiter-Plüto kavuşumu ile güçlü, köklü ve yıkıcı değişimleri gözlemliyoruz. Özellikle iletişim, komşular, yakın ilişkiler ve ev konularındaki gündemlerde artış söz konusu olacak. Uranüs ile de kare açısı yapacak olan o günde, ani gelişen olaylar söz konusu. Merkür’deki olumlu açı ile iletişimde bizi destekleyen bir etki söz konusu.


Aynı zamanda, Mars Kova Burcu’na geçiş yapacak. Reformlar, hümanizm, bağımsızlık, inatçılık ve geleneklere karşı çıkmasıyla bilinen Kova Burcu’ndaki Mars düşük konumdadır. Yaratıcı, orijinal konular gündeme gelebilir.


14 Mayıs Perşembe günü, Venüs retrosu başlayacak ve 23 Haziran’a kadar İkizler Burcu’nda geri hareketine devam edecek. Ani kazalar, kayıplar, finanasal krizler, estetik, sanat ve güzellik konularında olumsuz gelişmeler söz konusu olacak. Finans, güzellik, sanat gibi konularda yeni girişimlerden uzak durmalıyız.


15 Mayıs Cuma günü, Mars ile Ay birbirine yakın konumda. Böylelikle özellikle o gün duygularımızı kontrol altına almalı, kazalara karşı dikkatli olmalı, ani öfke gibi tepkiler vermemeliyiz.


Aynı zamanda Jüpiter retrosu da başlayıp, 11 Eylül’e kadar Oğlak Burcu’nda geri hareketine devam edecek.


18 Mayıs Pazartesi günü, Ay, Dünya’ya en uzak konumunda (405.580 km) Ay Koç Burcu’nda olacağından bol spor yaparak, içsel enerjimizi dışarı aktarmalıyız.


22 Mayıs Cuma günü, Merkür ve Venüs birbirine çok yakın konumda. Zaten retro döneminde olan Venüs özellikle iletişimsel olarak ikili ilişkilerde gerginlik dolu bir etki söz konusu olacak. Özellikle Neptün ile kare açısı ile birlikte düş kırıklıkları yaşamak, depresif hissetmek, boş hayallere kapılmak söz konusu.

Kaynak:

Tübitak Bilim ve Teknik Dergisi, 2020 Gök Olayları Yıllığı


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page