top of page

Geçmişin Sır Perdeleri Aralanıyor-Haziran 2021

Bu yılki ilk Güneş tutulması ile Haziran ayını karşılıyoruz. Etkisi 2 yıl kadar sürecek olan bu kuvvetli Güneş tutulmasının ilk etkilerini Temmuz ayında görmeye başlayacağız.

Pek çok gezegenin geri hareketine başladığı bu ay, sakinleşmek, durulmak, içe dönmek için bize zaman veriyorlar. Merkür retrosu ile geçmişe dönüp zihinsel faaliyetlerimiz içe yönelirken, Neptün retrosu ile bilinçaltına attığımız gerçekler su yüzüne çıkarak hayalgücü ve ilhamı arttırarak kendimizi dinleyebileceğimiz bir dönem başlıyor. Jüpiter retrosu ile de derin ruhsal iyileşme, iyimserlik ve şanslarda kısıtlanmalar söz konusu olacak.



Merkür: Parlaklığı iyice azalmış olan gezegen akşam gökyüzünün batısında olacak ve günler ilerledikçe gökyüzünde Güneş’e yaklaşmaya başlayacak. Ayın ortasından itibaren Güneş’in batısında olacak ve ufuktan fazla yükselmeyecek. Parlaklığı hafifçe artmış olsa da ayın son haftası gün doğumundan hemen önce doğu ufkunda temiz bir gökyüzü ve gerekirse bir el dürbünü yardımıyla gözlenebilir.

Venüs: Gün batımından sonra batı ufkunun en parlak gezegeni olarak ay boyunca çok parlak bir şekilde gökyüzünde kalacak. Ay sonuna doğru Mars’a yaklaşmaya başlayacak ve bir saati aşan sürelerle gözlenebilir olacak.

Mars: Gün batımında batı ufkuna yaklaşan gezegen gece yarısından bir saat öncesine kadar gözlenebilir. 13 Haziran akşamı Ay ile güzel bir yakınlaşma gösterecek. Ayın ortasından itibaren Yengeç (Cancer) Takımyıldızı bölgesine girecek ve gözlem süresi kısalmaya devam edecek. Ayın son haftası gezegen tüm gün batımından 2 saat sonrasına kadar gözlenebilir olacak.

Jüpiter: Gecenin ikinci yarısının en parlak gezegeni olan Jüpiter, gece yarısından 1 saat sonra doğudan yükseliyor ve gün doğumuna kadar gökyüzünde kalıyor. Parlaklığını iyice artıran ve Kova (Aquarius) Takımyıldızı bölgesinde bulunan gezegene batısında Satürn ve doğusunda ancak bir teleskopla görülebilecek Neptün eşlik ediyor.

Satürn: Ayın ilk günlerinden itibaren gece yarısında doğacak ve gün doğumuna kadar gökyüzünde kalacak fakat ufuktan fazla yükselmeyecek. Günler ilerledikçe gökyüzünde Güneş’ten uzaklaşacak, gözlem süresi yavaş yavaş uzarken parlaklığı da hafifçe artacak. 28 Haziran’da gün doğumundan önce Ay ve Jüpiter ile yakın görünecek olan gezegen artık gece yarısından önce doğacak.





Bu Ayki Önemli Olaylar:


1 Haziran: Ay, Jüpiter ve Satürn gece yarısından sonra doğuda birbirine yakın görünümde olacak.

Saat 15.03'te Ay-Jüpiter ile Balık burcunun 1 derecesinde kavuşuyorlar. İç dünyamızla bağlantının kuvvetli olup, dua ve meditasyon için uygun bir gün.

Aynı zaman da Venüs'ün hem Ay ile hem de Jüpiter ile yaptığı üçgen açı ile sevgi, aşk ilişkileri, değer görme, duygusal konular gibi Venüsyen gündemlerde son derece şanslı ve olumlu bir gün. Bir yerden para bekliyorsanız bugün gelebilir.

2 Haziran: Bugün Venüs İkizler burcundan, Yengeç burcuna geçiyor. 27 Haziran’a kadar Yengeç burcunda hareket edeceğinden, sevgi ve değer görme konularında ait olma, koruma ve korunma duygularının yoğun yaşanacağı, ev ve aile konularının ön plana çıkacağı bir dönem. Aile ile daha çok vakit geçirilebilecek, ev düzeni ile ilgili değişimler yaşanabilecektir.

3 Haziran: 27 Mayıs'tan beri başlayan Güneş-Satürn üçgen açısı bugün keskinleşiyor. Otorite figürlerine karşı kendinizi ifade etmede daha etkili, anlaşma, uzlaşma ve sınırları belirleme konusunda olumlu etkiler söz konusu olabilir. Bu istekleri dile getirirken olumlu, sevgi dolu bir dil kullanmak, özellikle Merkür retrosu devam ederken yanlış anlaşılmalara mahal vermemek önemli.

Aynı zamanda Venüs-Jüpiter üçgen açısı ile aşk ve ilişkilerde şanslı bir dönem. Ancak ilişkilere başlamak için retro bitimini beklemekte fayda var.

5 Haziran: Bugün, 24 Mayıs'tan beri devam Mars-Plüton karşıtlığı saat 22.08'de kesinleşiyor ve etkisi 15 Haziran'a kadar devam edecek. Ay'ın da Koç burcunda olması, Pallas ve Neptün'den üçgen açı alması dolayısıyla, dönüşüm için harekete geçebileceğimiz bir gün. Ancak aşırı uçlara kaymadan, takıntı haline getirmemek ve agresif olmamak önemli.

Venüs ile Jüpiter arasındaki üçgen açı etkisi devam ediyor. Değer görme, ilişki, aşk, para ve maddi konularda şanslı etki devam ediyor. Keyifli ve cömert zamanların olacağı bir hafta sonu bizi bekliyor.

8 Haziran: Ay, Dünya’ya en uzak konumunda (406.00 km) olacak.

10 Haziran: Yeniay, Halkalı Güneş Tutulması olacak. Sır Perdesi Aralanıyor yazımızı okuyabilirsiniz:

Karma Asteroidi Başak burcuna geçiyor ve 1 Eylül’e kadar Başak burcunda kalacak. Sağlık, günlük işler ve iş hayatınızda sınavlardan geçeceğimiz, hizmet ederek sınanacağımız bir döneme giriyoruz. Doğum haritanızda Başak burcu hangi evinize geliyorsa, o alanda ahlak sınavları ile karşı karşıya gelebiliriz. Unutulmamalıdır ki, dürüstlük, etik ve ahlaklı olmak, karmanın temel sınavlarıdır.

12 Haziran: Ay ve Venüs gün batımından sonra batıda birbirlerine yakın görünümde olacak.

Mars, Aslan burcuna geçiyor. 30 Temmuz’a kadar Aslan burcunda olacak olan Mars, yaratıcı, enerjik ve liderdir. Başlanılan işler bu dönem sonlanabilir ya da bu dönem alınan kararlar kalıcı tarzda olabilir.

Bu dönem Aslan’ın gölge yönü olan ego, küstahlık ve kibirden uzak durmak, Mars’ın başlangıç enerjisinin yoğun olması sebebiyle, bu dürtülerle harekete geçmekten kaçınmamız gerekir.

Ayrıca, enerjimizin Aslan enerjisiyle, daha çok aşk, çocuklar ve kendimizi ön plana atarak korkusuzca hareket etme dürtüleri meydana çıkabilir.

İnsanlara hükmedici olmak yerine, liderlik yeteneklerimizi kontrollü bir şekilde sunmak bu dönem önemlidir.

Cinsel dürtü ve hazzın da ön planda olacağı bu dönem, enerjiyi resim, sanat gibi yaratıcı yeteneklere dökerek kontrol altına alabiliriz.

Bugün aynı zamanda Yengeç burcunda Ay Venüs kavuşumu yaşanırken, 6 Haziran’dan beri devam eden ve 18 Haziran’a kadar etkisi devam edecek olan Venüs-Şiron kare açısı bugün saat 21.40’ta keskinleşiyor. Özellikle çocukluk travmalarımız, acılarımız, annemizle olan ve bizi üzen anılar, gönül yaralarımız, eski sevgililerimizin bizde bıraktığı izler su yüzüne çıkacak. Merkür Retro olduğu için, bu yaraları hatırlayıp içsel yüzleşme yaşayacağız. Şiron’un bize öğretmek istediği, acılarımızı şifalandırmak için başkalarına şifa vermemizdir. Şiron’un kahramanları eğiten olgun bir öğretmen olduğunu unutmayalım. Aldığımız dersleri başkalarına en azından öğüt yoluyla başkalarının benzer üzüntüler yaşamasına engel olabiliriz. Pathesis; acılarla ders almadan da olgunlaşabiliriz, yeter ki öğütleri kulak arkası etmeyelim.

13 Haziran: Ay ve Mars gün batımından sonra batıda birbirlerine yakın görünümde olacak. Ve gece yarısından sonra özellikle yarın etkili olacak olan Ay-Mars kavuşumu Aslan burcunda olacak ve Jüpiter ile 150’lik derece yaparak ani kaza –kriz açısını gösterecek. Egoyu, cesareti ve gözü pekliği arttırarak, beklenmedik gelişmeler yaşanabilir. Dürtüsel hareket etmemek önemli.

Ay-Neptün üçgen açısı, bugün saat 08.05’te keskinleşiyor. Su gruplarında meydana gelecek olan bu Ay-Neptün üçgeni ile, şifa, dua, meditasyon için kanalların ve ilhamın açık, yaratıcılığın yüksek olduğu bir gün.

14 Haziran: 5 Haziran’dan beri devam eden ve 23 Haziran’a kadar devam edecek olan Güneş-Neptün karesi bugün kesinleşiyor. Kişiliğimizi ortaya koymakta zorlanabilir, irademize yenilebiliriz. İllüzyonlar ile kafa karıştırıcı haberler duyabiliriz. Kurban bilincine girip, gerçeklerden kaçma eğilimi ve paradoks gündemler ön planda olacaktır.

Bugün aynı zamanda bu yılki 2.ci Uranüs-Satürn karesi saat 23.37’de keskinleşiyor. Özgürlüğün kısıtlanması, otoriteyle anlaşamamak, baskı ve isyanların artması ve zamansız başkaldırışlar yeniden gündeme gelecektir. 17 Şubat haftasındaki gündemlerinizi hatırlayın. Benzer olaylar yaşanıp, döngünün bu yılki 3.cü durağı olan 24 Aralık’a kadar tamamlanmasını sağlayan gelişmeler yaşanacaktır.

20 Haziran: Jüpiter retrosu başlıyor ve 20 Ekim’e kadar geri harekette olacak. 29 Temmuz’a kadar Balık burcunda, sonra da Kova burcunda geri hareketine devam edecek. 29 Temmuz’dan sonra şifalanma, derin ruhsal iyileşme, iyimserlik gibi Jüpiter Balık’ın getirdiği olumlu etkilerde kısıtlanmalar yaşanacaktır. Yüksek öğretim, yabancı ülke, yurt dışı seyahatleri, basın-yayın ile ilgili yarım kalmış işlerin tamamlanacağı bir dönem. Kova burcuna geçtiği dönem, 29 Aralık’ta Balık burcuna geçene kadar şansımızı zorlamamakta fayda var.

21 Haziran: Yaz gün dönümü (en uzun gündüz, en kısa gece).

Güneş Yengeç burcuna geçiyor. Doğum gününüz kutlu olsun Yengeç’ler!

22 Haziran: Merkür 2 gün boyunca durağan “S” pozisyonunda olacak. Harekete geçmek, yeni kararlar vermek için 2 gün daha bekleyin. Sonrasında iletişimin hızlandığını gözlemleyeceksiniz.

23 Haziran: Ay Dünya’ya en yakın konumunda (360.000 km) olacak.

24 Haziran: 3 derece Oğlak burcunda dolunay meydana gelecek. Dolunay detaylarını öğrenmek için takipte kalın!

Merkür retrosu sona eriyor! Retro zamanı gelen fikirleri hayata geçirebilir, atılımlarda bulunabilirsiniz. Merkür retrosu boyunca yaşadığınız zihin bulanıklığından kurtulduğunuzu ve iletişimin hızlandığını gözlemleyeceksiniz.

25 Haziran: Neptün retrosu başlıyor ve 3 Aralık’a kadar Balık burcunda geri harekette olacak. Bilinçaltına attığımız gerçekler su yüzüne çıkarak hayalgücü ve ilhamı arttırarak kendimizi dinleyebileceğimiz bir dönem olup, aynı zamanda kalabalıklardan uzaklaşıp kendimizi dinlemek ve bilinçaltına attığımız konuları şifalandırmak için uygun bir dönemdir.

Ayrıca, 14 Mayıs’tan beri etkili olan ve 12 Temmuz’a kadar etkisi devam edecek olan Merkür-Neptün karesi etkisi altında devam eden bu süreçte zihin bulanıklığı ve kafa karışıklığı devam edecek, paradokslarla ve illüzyonlarla dolu gündem maddelerini duyacağız. Bu dönem yaşanılanların perde arkası, 3 Aralık’ta retro bitiminde ortaya çıkacaktır.

27 Haziran: Venüs, Aslan burcuna geçiyor. Hazır Merkür retrosu da bitmişken, yaz aşkları gündemde olacak! Sevgide cömert, içten ve yaratıcı olup, aşk ve çocuklar gündem maddeleri arasında olacağımız bir dönem. Lüks ve parıltılı, markalı alış verişler revaçta olabilir. Maddi konularda Aslan’ın gölge yönleri olan egoyla ve kibirle, zevk ve keyif peşinde koşarak bütçeyi aşmamak önemli. Özellikle flört, ilişkiler, hobiler ve çocuklar için fazla para harcamamaya dikkat edelim.

22 Haziran’dan beri etkisi başlayan ve 1 Temmuz’a kadar devam edecek olan Mars’ın, hem Kuzey hem de Güney Ay Düğümlerine olumlu açısı netleşiyor. Geçmişte harekete geçemediğimiz konularda destek görürken, gelecek için kadersel başlangıçlar yapmak için olumlu etki söz konusu. Ancak retro gezegen etkilerine dikkat etmekte fayda var. Bugün harekete geçtiğin konularda kadersel etkiler yarattığının farkına varmak önemli.

28 Haziran: Ay, Jüpiter ve Satürn gece yarısından sonra birbirlerine yakın görünümde olacak.

30 Haziran: Ay ve Neptün kavuşum halinde. Retro halindeki Neptün ile Ay’ın bu kavuşumu ile dürtüsel aldatılma ve aldanmalara, kafa karışıklığına dikkat etmek gerekir.



Kaynak:

Dharma ve Oğuzhan Ceyhan Karma Astroloji Ders Notları

Astroloji Dersleri, B. İlhan

Görsel Rehberler-Astroloji, J.&D. Parker

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page